Po více než 43 letech se Pražané dočkají nové trasy metra

Koncem dubna proběhlo slavnostní zahájení výstavby nové trasy metra D, která povede z Náměstí Míru až do Písnice. Výstavba 1. etapy je zahájena v úseku Pankrác – Olbrachtova, kde se budeme podílet zajištěním veškerých slaboproudých přeložek a realizací nového veřejného osvětlení.
Modrá linka

Trasa metra D o délce 10,6 km povede z Náměstí Míru až do Písnice a bude zahrnovat celkem 10 stanic. Jedná se o výstavbu další nové linky metra po více než 43 letech. Práce na výstavbě jsou rozděleny do čtyř etap podle náročnosti a měly by trvat 7,5 roku. Dlouhodobě připravovaná výstavba trasy metra „D“ začala první etapou v úseku Pankrác – Olbrachtova. V dalších etapách pak trasa D bude pokračovat k našemu sídlu na Novodvorské a dále až do Písnice. Slibovaný termín pro otevření nové linky metra, která bude označena modrou barvou, je rok 2029.

Metro D
Nová linka metra D (zdroj: e15.cz )
Realizace

Výstavba začíná realizací stanic metra Pankrác a Olbrachtova vč. traťového úseku a propojení se stávající trasou „C“. Naše společnost se na této zakázce podílí zajištěním veškerých slaboproudých přeložek a realizací nového veřejného osvětlení v rámci stanice Pankrác. Zakázku realizujeme pro stavební společnost Subterra (Metrostav), která realizuje zakázku ve sdružení se společnostmi Hochtief CZ a.s., Strabag a.s., Hochtief Infrastructure GmbH a Ed. Züblin AG.

Realizace bude probíhat v několika etapách v závislosti na postupu výstavby nejprve provizorními a následně definitivními přeložkami. Zakázka bude probíhat v letech 2022 – 2027. Budeme realizovat celkem 28 stavebních objektů. Vlastní plnění společnosti Vegacom na zakázce je v částce 13,7 mil. Kč

Vizualizace nové stanice metra D
Vizualizace nové stanice metra D
Poděkování patří obchodnímu týmu, který společně s realizační složkou proměnil obchodní příležitost do vyhrané zakázky. Zakázku bude mít na starosti Středisko Františka Lukeše z Divize Sítě Čechy pod vedením Richarda Vrby a jeho týmu. Přejeme jim mnoho úspěchů a bezproblémovou realizaci na této mediálně sledované stavby.